de-Hosszabb séták tanításai? Avagy mit vigyünk magunkkal ha nem csak egy házkört megyünk?

15.01.2023

Ha több időnk van és a napi nagysétára indulunk kutyatársunkkal érdemes fontolóra venni mi mindent érdemes magunkkal vinnünk. Jó, jó, oké! Persze, málhás szamárnak sem kell lenni ehhez de van az a bizonyos arany középút ami minden hatlábú (vagy tízlábú, soklábú..) időtöltését csak komfortosabbá teszik, emelve ezzel az együtt töltött idő minőségét. Személyes tapasztalatok és mások tapasztalásai alapján igyekeztünk összegyűjteni azokat a használati tárgyakat, amelyeket érdemes bepakolni induláskor. 

Amikor sétálni indulunk kedvencünkkel habitustól, szokásoktól függően változhatnak az igények. Egy azonban közös: a kakizacsi! Bizony, ez az egy amit minden gazdinak "kutya"kötelessége magánál hordania.

A hosszabb séták során előfordulhatnak olyan helyzetek amikor a kutyusnak figyelemelterelésre van szüksége, vagy egy trükköt szeretnénk gyakorolni vele feldobva ezzel a sétát, akár egy viselkedési zavart szeretnénk korrigálni, esetleg pozitív megerősítésben szeretnénk részesíteni. Ezért szerencsés ha mindig van nálunk ínycsiklandó jutalomfalat. 

Vannak azonban olyan kutyusok akik jobban motiválhatóak a kedvenc játékukkal így ügyeljünk rá, hogy az se maradjon otthon! Már csak azért sem mert, az utunk során útba ejthetünk egy kutyafuttatót vagy egy nagyobb parkos részt, ahol megengedett hogy szabadon engedjük a kutyust, és már indulhat is a játék, vagy a nagyobb dinamikájú lemozgatás.

Előfordulhat, hogy megszomjazunk a hosszabb idő töltésben és a mozgásban, ezért vigyünk magunkkal a kutyus vizes kulacsát és persze magunknak sem árt ha biztosítjuk a folyadékbevitelt.

Amennyiben lakhelyünktől jobban eltávolodunk érdemes bepakolni a kutyus oltási könyvét és a saját iratainkat is, illetve némi pénzt vagy a bankkártyánkat, hiszen sosem lehet tudni mikor és miért lesz rá szükség.

Természetesen a legtöbb gazdi ilyenkor a mobiltelefonját sem hagyja otthon, már csak azért sem mert ilyenkor lehet a legjobb képeket készíteni a világfelfedező kutyusokról :)

Na és persze egy zsebkendő is olyan tárgy, amire bármikor szükségünk lehet így dobjuk be azt is.

Listánk ezzel nagyjából véget is ért. Láthatjuk, hogy ha tudatosan átgondolva indulunk neki a közös sétánknak, akkor bármilyen helyzetből kihozhatjuk a maximumot és az együtt töltött idő alatt gondtalanul élvezhetjük kutyusunkkal egymás társaságát, a kötelékünk pedig mégjobban erősödik.